Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

10 dolog, amit szívesen látnánk az Ahsoka következő évadában

Az Ahsoka első évada úgy kritikai, mint nézői siker lett, de megannyi szálat hagyott lezáratlanul


dsnrbrt Dósa Norbert

2023. 10. 19. 00:00

10 dolog, amit szívesen látnánk az Ahsoka következő évadában
Megosztás

Hirdetés

10. Thrawn ezúttal tényleg fenyegető lesz

Bár vitathatatlan, hogy a Star Wars: Ahsoka az utóbbi évek egyik legerősebb Csillagok háborúja tartalmává lépett elő, de a legmesszemenőbb túlzással se mondhatjuk azt, hogy Thrawn akárcsak megsúrolta volna a könyvbeli önmagának zsenialitását. Úgy a legendákban, mint a kánonban egy kitűnő stratégának ismerhettük meg, ami még csak véletlenül sem köszönt vissza a képernyőn és ezt nemigen lehet kimagyarázni. Filoni azért mégiscsak megpróbálkozhat azzal a bocsánatkéréssel az Ahsoka második évadában, ha azt végre hivatalosan is bejelentik.

9. Ezra végre tényleg Erő kungfuzni fog

Az első évad megjelenését megelőzték a hírek és pletykák, hogy ismét láthatjuk Ezra Bridgert, ezúttal élőszereplősen és amolyan fegyvertelen, kungfu-t alkalmazó Jediként. Bár néhány másodpercig láthattuk, amint Bridger valóban pusztakézzel kalapál el néhány rohamosztagost és Shint is feltartotta csupán az Erő segítségével, de kungfunak nevezni az egészet… erős túlzás. Igaz, ami igaz, Bridger a Kanan Jarrus fegyveréből ihletődve megalkotta az új fénykardját, de azért remélhetőleg még láthatjuk őt pusztakézzel harcolni, egy picivel azért dinamikusabb és látványosabb harcjelenetekkel.

8. Tarre Vizsla után Sabine lesz az első mandalóri Jedi

Ha már olvastátok az első évadról szóló kritikámat, akkor tudjátok, hogy rengeteg dolog szúrta a szememet. Ennek ellenére azonban én teljesen meg voltam elégedve Sabine karakterívével és egyáltalán nem tartom légből kapottnak az Erőképességeit. Emlékezzünk csak a Birodalom visszavágra, az 1980-as második Star Wars filmre, ahol Yoda kerekperec közölte, hogy az Erő mindenhol ott van, ugyanis:

“Engem kicsinek látsz nem igaz? Hát tudd meg, a látszat csal… …mert velem van az Erő, és az Erő hatalmas. Az életből árad, ezért nagy. Körülvesz valamennyiünket. Összeköt és megvilágosít minket. Nem az izmaidban, magadban, magad körül kell érezned az Erőt. Mindenütt. Közted és köztem. A fákban, a kőben. Mindenütt. Igen.”

Kanan pedig szintúgy elmondta a Lázadók során, hogy bárkiből válhat Jedi, Yodánál és nála pedig csak kevés bölcsebb és jártasabb erőhasználót ismerünk a kánonban. Így tehát Sabine igenis kicsikarhatta magából az Erőt, bár nem vitás, hogy egy kicsit túl hamar felfejlődött, de ezt betudhatjuk a limitált játékidőnek. A második évadban azonban jobban belemehetnek ebbe az aspektusba is és egy annál jóval koherensebb képzést mutathatnak be nekünk, mint amilyent Reynél láthattunk.

7. Ezra képezni kezdi Jacent

Az első évadban láthattuk, hogy Hera és Kanan szerelemgyerekét mélyen áthatja az Erő, de valamilyen okból kifolyólag ő még nem lett lepasszolva Lukehoz, s tudva az új trilógia eseményeit, így járt a legjobban. Ezra felbukkanásával azonban biztosra vehető, hogy Kanan Jarrus egykori tanítványa szárnyai alá veszi mestere fiát, ezáltal igencsak költői módon átadva neki mindent, amit mentorától tanult.

6. Egy vagy több karakter is meghal

A legkisebb szadizmus nélkül kijelenthetem, hogy egy galaxisokon átívelő háborúnak csakis úgy lehet súlya, ha több karakter is életét veszti. A legesélyesebb az eltávozásra Baylan Skoll, akinek már Ray Stevenson sajnálatos eltávozása miatt is siettethetik a halálát. Ezra Bridger valamiért mindig is egy hősi halált haló szereplőnek tűnt és én igencsak örülök, hogy nem húzták meg a rá szegezett ravaszt az Ahsoka első szezonjában. Gyanús módon Hera sincs jelen az új trilógiában, bár ennyi erővel az összes többi karaktert is temethetnénk. Ami biztos, hogy Filoni mozifilmjében a legtöbb karakter még élni fog, hogy a Marvel filmekben is látott csoportosulásnak ezúttal Csillagok háborúja köntösben is részesei lehessünk. Ettől függetlenül azért számíthatunk arra, hogy egy vagy több kedvencünk is életét veszti a még be nem jelentett második évadban.

5. Szemtanúi lehetünk majd az egyik legnagyobb űrcsatának

Sokan – köztük én is – tűkön ülve vártuk azt, hogy a chiss főadmirális miként tanítja meg kesztyűbe dudálni az Új Köztársaságot és legalább egy, ha nem több űrcsatát képzeltünk el lelki szemeink előtt. Sajnálatos módon Filoniék elkeserítően rosszul osztották be az időt, így klisés beszólásokon kívül semmi többre nem jutott Thrawntól, de a második évadban ezt a kihagyást is pótolhatja az egekig magasztalt rendező s végre láthatjuk amint elgyepálják az Új Köztársaság teljes légi haderejét.

4. Felbukkan egy újabb fenyegetés

Egyelőre csak találgatni lehet afelől, hogy mit keres Baylan. Rengetegen Abelothra gyanakodnak, még úgy is, hogy nagyjából 12 és fél perce hallottak először a karakterről. Mások a Bendura szavaznak, megint mások pedig Palpatine egyik klónjára, esetleg egy letűnt kor Sithjére. Biztos, ami biztos, hogy Ahsokáéknak bőven meggyűlik még a baja az egyelőre ismeretlen ellenféllel s míg Heráék igyekeznek helytállni az ismert galaxisban Thrawn ellen, addig ők maguk sem fognak unatkozni.

3. Luke Skywalker visszatér

Erre van talán a legkevesebb ráció, de az ember mindig reménykedhet, nem igaz? Már csak abból is kiindulva, hogy ő az utolsó remény, Luke egy frappánsan megírt, hatásvadász jelenetsor után tiszteletét tehetné az új évadban, nagyjából olyan érzelmeket megmozgatva, mint A mandalóri 2. évadjának legvégén. Ezen a ponton Luke Skywalker a legerősebb Erőhasználó, legalábbis ami a világos oldalt illeti mindenképp. Jó lenne látni egy vagy több interakciót közte és Anakin között, mert úgy tűnik, hogy a Kiválasztott még a halála után is igencsak elhanyagolja apai teendőit. Az utóbbi években kiderült, hogy frenetikusan nagy az igény mindkét karakterre, így a Lucasfilm már csak a zseton miatt is meghozhatná ezt a lépést és szerepeltethetné ismét együtt apát és fiát.

2. Anakin Skywalker ismét lopni fogja a játékidőt

Kevés dologban lehetünk 100%-ig biztosak ezen a listán, de a rajongói és kritikai visszajelzések alapján holtbiztos, hogy Hayden Christensen Kiválasztottja a második évadban is tiszteletét teszi. Ezúttal valószínűleg Erőszellemként, ahogyan az évadzáróban is láthattuk és végre befejezheti Ahsoka képzését, valamint Sabine-t is rávezetheti az Erő útjaira. Na nem pont úgy, ahogyan ő maga járta be az Erő ösvényeit, mert az nem lenne a legcélravezetőbb.

1. Baylan Skoll karakterét lezárják

Az idei év egyik legnagyobb vesztesége kérdés nélkül Ray Stevenson volt. Hirtelen halála letaglózott rengeteg sorozat és filmnézőt, az Ahsokában való bravúros játéka után pedig szó szerint pótolhatatlannak tűnik a sztoikus és megfontolt Jedit alakító színész. Ha a fizimiskáját nézzük, akkor megannyi színész van, akit felkérhetnek a szerepre és sajnos muszáj is lesz belemenniük a recastingba. Baylan Skoll ugyanis nagy erővel (vagy nagy Erővel?!) kutat valamit, aminek a jelentősége már csak a második évadban lesz kibontva. Esélyes, hogy a karaktere visszasodródik a világos oldalra és az éppen általa kiprovokált fenyegetéstől hősiesen menti meg protagonistáinkat. De ne szaladjunk azért ennyire előre, a karaktere olyan szinten komplexnek bizonyult, hogy Filoni szó szerint bármerre elindulhat vele a második szezonban.

Ti mit gondoltok erről? Szerintetek mi az, amit kihagytunk és melyik az a pont, amivel vitatkoznátok?

Hirdetés


AhsokaDisneyHayden ChristensenLucasfilmStar WarsStar Wars: Ahsoka

Képek forrása: Lucasfilm

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.