Star WarsMarvelVisszatekintőAlienTrónok harca

Hirdetés

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az Igazából szerelemről

Az Igazából szerelem minden idők egyik legtökéletesebb karácsonyi filmje


dsnrbrt Dósa Norbert

2023. 12. 23. 00:00

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az Igazából szerelemről
Megosztás

Hirdetés

Az eredetileg 2003-ban megjelent Igazából szerelem az egyik legnagyobb romantikus klasszikussá nőtte ki magát és bár egy húsz éves filmről beszélünk, mind a mai napig újabbnál-újabb érdekességek kerülnek napvilágra.

Keira Knightley és Thomas Brodie-Sangster is tiniszínész volt, minimális korkülönbséggel

Bár Keira Knightley a felnőtt és férjezett Juliettet alakította, a színésznő éppenhogy betöltötte a 18-at a film forgatásakor, Thomas Brodie-Sangster pedig 13 (és azóta is elfelejtett öregedni). Furcsa belegondolni, hogy Keira mindössze öt évvel volt idősebb Thomasnál, a köztük lévő korkülönbség jóval nagyobbnak tűnik.

A film elején és végén látható reptéri jelenetek valódiak voltak

A jelenetek, melyben a szereplők ismét találkoznak szeretteikkel, valósak voltak és a heathrow-i repülőtéren rögzítették őket rejtett kamerákkal. Richard Curtis - a film rendezője – azt is hozzátette, hogy ő és a többi stábtag fejvesztve rohantak a teljesen random emberekhez, hogy írásos engedélyt kérjenek a videoanyagok filmbeli felhasználásához.

A Joannát alakító Olivia Olson azóta is szinkronszínészként tevékenykedik

Olivia Olson Sam kiszemeltjét, Oliviát alakította a filmben, amelyben be is mutatta gyönyörű orgánumát. A színésznő azóta is a hangjával keres, ugyanis szinkronszínészként dolgozott olyan neves animációs projektekben, mint a Kalandra fel!, Phineas és Ferb, a Halálos iramban – Kémfutam c. két évados sorozatban és sok egyéb tartalomban egyaránt.

Emma Thompson szívét valóban összetörték

Emma Thompson saját negatív tapasztalatait vitte a szerepbe, ugyanis nem sokkal a film forgatása előtt kiderült, hogy volt férje, Kenneth Branagh megcsalta őt Helena Bonham Carterrel még a házasságuk idején.

Így nyilatkozott: "Ken nagyon csúnyán összetörte a szívemet. Megtudtam, hogy milyen érzés megtalálni azt a nyakláncot, amit nem nekem szántak. Nos, nem egészen így volt, de mindannyian átéltük már ezt.”

Curtis felhasznált egy jelenetet a Négy esküvő és egy temetés című filmből

A Négy esküvő és egy temetés szintén Richard Curtis rendező tollából származik, ahol a Charles-t alakító Hugh Grant kínos helyzetbe hozza magát az étel kritizálásánál. A jelenetet kivágták az 1994-es filmből, de Curtis újra felhasználta a jelenetet az Igazából szerelem című filmben, Grant helyett Kris Marshallal.

Tony Blair is megnézte a filmet

Amikor 2005-ben Tony Blair miniszterelnök az Egyesült Királyság és az USA kapcsolatáról beszélt, az brit munkáspárt konferenciáján így nyilatkozott:

"Tudom, hogy sokunk azt szeretné, hogy eljátszam Hugh Grantet az Igazából szerelemből és megmondjam Amerikának, hogy hová is menjen. De a különbség egy jó film és a való élet között az, hogy a való életben ott van a következő nap, a következő év, a következő élet, hogy elgondolkodjunk a könnyű taps romboló következményein."

A Markot alakító Andrew Lincoln a saját kezével írta a szerelmes üzeneteket

Kevesen tudják, hogy a Markot alakító Andrew Lincoln saját kézzel írta a Keira karakterének szánt romantikus üzeneteket.

A The Walking Dead sztárja így nyilatkozott:

"Az az én kézírásom! Az egészben az a legjobb, hogy ez a művészeti osztály munkája lett volna, de én megkérdeztem tőlük, hogy csinálhatom-e én, mert szeretem azt hinni, hogy a gyönyörű a kézírásom. Végül az lett a vége, hogy a művészeti osztály korrigálta az én kézírásomat, egy amolyan egyveleget eredményezve.”

Emma Thompson sírós jelenetét 12-szer kellett újravenni

Emma Thompson számára igen nagy megpróbáltatás lehetett újra és újraforgatni a filmben látott érzelmi traumát.

Curtis így nyilatkozott: "Úgy döntöttünk, hogy úgy csináljuk, mint Mike Newell a Négy esküvőben. Szabad folyást hagytunk az eseményeknek és Emma egymás után tizenkétszer sétált be ugyanabba szobába zokogni. Elképesztő színészi teljesítmény volt."

Szerencsére Emmát az ominózus jelenet után hazaengedték, hogy kipihenje a megpróbáltatásokat.

Hugh Grant azóta is gyűlöli a táncjelenetét

Habár Hugh Grant tánca a film egyik legikonikusabb jelenete, elmondása szerint "abszolút pokol" volt leforgatni.

Grant így fogalmazott: "Olvasva a forgatókönyvet azt gondoltam, hogy gyötrelmes lesz az egész és valóban ez volt a leggyötrelmesebb képsor, amit valaha is celluloidra vittek.”

"Nagyon rettegtem a forgatásától és Richard folyton azt kérdezte: »Nem gondolod talán, hogy jobb lenne elpróbálni a táncjelenetet? «mire én így feleltem» Oh igen, csak meg kell tanulnom néhány szöveget... ma amúgy is rettenetesen fáj a bokám. « Szóval sosem próbáltuk el.”

Rowan Atkinson eredetileg angyal lett volna

Atkinson Rufusát eredetileg nem csak egy jó samaritánusként, de egy álruhás mennyei segítőként szerették volna ábrázolni. Még egy jelenetet is leforgattak, ahol egyszerűen eltűnt, miután segített Samnek átjutni a heathrow-i biztonsági ellenőrzésen. "De végül - mondta Curtis a kommentárban - a film önmagában is nagyon sokrétű lett, így a természetfeletti lények bevezetése már túl soknak bizonyult volna."

Az Igazából szerelem megtekinthető a Netflix szolgáltatásában.

Hirdetés


Andrew LincolnEmma ThompsonHugh GrantIgazából szerelemKarácsonyi filmekLove Actually

Képek forrása: Universal Pictures

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.